Following

In the world of Lockwood LARP: Pevnost stínů

Visit Lockwood LARP: Pevnost stínů

Ongoing 1054 Words

Boj s Návštěvníky

545 0 0

Boj s Návštěvníky

Pro úspěšný boj s Návštěvníky je potřeba řádného výcviku, vybavení a znalostí. Ale jak kdysi dávno pravil jeden moudrý muž: „Nemůžeš zasáhnout něco, co nevidíš.“
Proto se aktivními terénními agenty stávají děti a mladiství, kteří ovládají některý z Talentů a jsou schopni fantomy vidět, či jiným způsobem vycítit jejich přítomnost.

Agenti k boji s nadpřirozenem používají kombinaci ochran uvedených výše v tomto manuálu. Počet a typ ochran se odvíjí duch od ducha, ale každý operativec má předepsanou standardní výbavu, kterou by měl mít při akci vždy při ruce.

V neposlední řadě je však operativec logicky smýšlejícím jedincem. Trénink mu velí nadpřirozenou aktivitu předem řádně prověřit, zajistit si dostatek informací pro boj s Návštěvníky a bezmyšlenkovitě nevběhnout do každé zamořené lokace. Podobný nedostatek sebeovládání vede vždy jen ke smrti agenta, ne-li celého týmu.

Talent

Talent rozdělujeme na tři typy dle smyslů, které jej zprostředkovávají. Jedná se o Zrak, Sluch a Dotek. V následujících řádcích se jim budeme stručně věnovat.

Zrak

Je psychická schopnost vidět zjevení a další nadpřirozené jevy, jako jsou například mrtvolná světélka. Čím lepším zrakem jedinec disponuje, tím snáze a dříve může zpozorovat Návštěvníky či stopy po jejich činnosti. Také je schopen přesně rozpoznat, kde došlo k úmrtí. Policie někdy tyto operativce  najímá kvůli pomoci s vyšetřováním zločinů.

Sluch

Naslouchání není společností vnímáno jako nejspolehlivější talent, ale autorka této publikace si dovoluje nesouhlasit. Agenti s touto schopností dokáží slyšet hlasy mrtvých, ozvěny minulých událostí a dokonce i nadpřirozené zvuky související se strašením. K jeho mistrnému ovládnutí však jedinec musí mít silné vlohy a trpělivého ducha.

Dotek

Jedná se o schopnost získávat psychické ozvěny (echa) z předmětů, které mají těsnou spojitost s úmrtím nebo zjevováním duchů. Takové ozvěny získávají podobu útržkovitých obrazů, zvuků nebo jiných smyslových vjemů. Tento Talent je u většiny operativců velice slabý a ze zkušenosti se na něj nedá moc spoléhat.

Výbava

Standardní výbavu agenta-operativce tvoří především jeho výcvik, výbava a Talent.

Výcvikem se myslí obratnost s používáním rapíru, analytické a klidné myšlení, mistrné ovládání emocí, pořádná příprava a prostudování Návštěvníka nebo strašením sužovaného místa.

Minimální výbava terénního operativce by měla vypadat následovně (podrobný popis jednotlivých položek ze seznamu naleznete níže):

  • Rapír, železný (možno postříbřený)
  • Solná bomba (alespoň 3 kusy)
  • Řetěz, železný (alespoň 1 kus, ideálně ve dvou různých tloušťkách)
  • Magnéziová světlice (alespoň 2 kusy)
  • Pečeť (alespoň 3 kusy, každý vhodný pro jinou velikost Zdroje)
  • Svíčka nebo jiný nekrytý zdroj světla na bázi ohně (alespoň 2 kusy)
  • Svítilna (alespoň 1 kus)
  • Termoska s teplým pitím (alespoň 1 kus)
  • Sušenky nebo jiný zdroj rychlého cukru (alespoň 1 balení)
  • Žvýkačky (alespoň 1 balení)
  • Adrenalinová injekce, epipen (alespoň 1 kus)

Adrenalinová injekce

Používá se jako první pomoc při přízračném doteku.

Jak jsme již zmínili výše, přízračný dotek bývá je smrtelný. Nicméně včasná aplikace adrenalinu (epipenové pero) může dotyčného dostat z akutního ohrožení života. Injekce se po odjištění aplikuje do vnější strany stehna, kde se vbodnutá nechává asi deset vteřin.

Lapač duchů

Nádoba ze stříbrného skla a železné či stříbrné konstrukce používaná ke zneškodnění aktivního Zdroje. Je k dispozici v několika velikostech. Největší Zdroje někdy musejí být pouze Zapečetěny na místě, než dorazí tým ÚPRVu s odpovídající velikostí Lapače duchů.

Levandule

Levandulové svíce, voda, rostliny samotné. Spousta agentů je využívá jako formy ochrany před slabšími fantomy Typu 1. Ať už je nosí na sobě, pálí je v přítomnosti Návštěvníků či je jimi přímo polévají.

Solná bomba

Malá umělohmotná vrhací koule naplněná solí. Při dopadu se roztříští a sůl se rozletí na všechny strany. Agenti ji používají k zahánění slabších duchů. Proti silnějším entitám nebývá příliš účinná.

Pečeť

Předmět, obvykle ze stříbra nebo železa, určený k uvěznění nebo zakrytí Zdroje, který způsobí, že duch s ním spojený nemůže uniknout. Jeho standardním znázorněním jsou celostříbrné kroužkové sítě.

Rapír

Oficiální zbraň všech parapsychických agentů. Hroty železných čepelí bývají někdy postříbřené.

V různých zemích převládají jiné podoby jednoručních chladných zbraní. Důraz je kladen především na relativní lehkou váhu čepele a rozměry vhodné jak pro boj na otevřeném prostranství, tak i v úzkých chodbách budov.

Řecký oheň

Řecký oheň je skvělá věc, o tom není pochyb. Směs železa, magnézia a soli zasáhne Návštěvníka  hned trojím způsobem naráz. Rozžhavené železo a sůl proniknou jeho podstatou, zatímco žhnoucí zář  zapáleného magnézia mu působí nesnesitelnou bolest. Jenže (a v tom je háček), ačkoli tento oheň dohořívá rychle, má neblahý sklon zapalovat i další věci. Nedoporučuje se ho užívat ho v interiérech, a pokud ano, tak pouze v pečlivě kontrolovaných situacích.

Magnéziová světlice

Kovová plechovka se skleněným víčkem obsahující magnézium, železo, sůl, střelný prach a
rozbušku (tedy Řecký oheň). Důležitá agenturní zbraň proti agresivním duchům.

Železné řetězy

Používají se především k utvoření obranného kruhu. Takto na zem položený řetěz udrží operativce v relativním bezpečí před většinou Návštěvníků. Jak moc je ochrana poskytovaná řetězem silná závisí na ryzosti železa, tloušťce spojů a celkové délce řetězu, tedy i kruhu, který jím agenti vymezí. 

Standardně se nedoporučuje dělat ochranný kruh s průměrem větším jak dva metry,samozřejmě ale záleží i na typu použitého řetězu.

Řetězy se dají použít i k útoku, ale vyvarujte se jejich užití ve stísněných prostorách. Mívají tendence se zaseknout a nekontrolovaně ničit cizí majetek.

Please Login in order to comment!